Hirdetés

Ha Elon Musk igazat mond, undorító dolgot tervez az Európai Bizottság

Nap Híre portré Nap Híre

Elon Musk legújabb X-bejegyzésében borzalmas dologgal vádolta meg az Európai Bizottságot. 

Elon Musk legújabb X-bejegyzésében azt írja: "az Európai Bizottság titkos alkut ajánlott az X-nek: ha csendben cenzúrázni kezdjük a tartalmakat anélkül, hogy bárkinek is elmondanánk, nem bírságolnak meg". 

Musk szerint már platformok elfogadták az alkut, az X azonban nem. Az uniós vizsgálat tavaly decemberben vette kezdetét, a folyamat során pedig számtalan kifogás felmerült az egykori Twiterrel szemben. Az egyik ilyen például a kék alapon fehér pipa, ami egyes profilokon a név mellett szerepel: a bizottság szakértői úgy vélik, ezek megtévesztik a felhasználókat. A vizsgála során belső dokumentumokat is elemeztek, emellett pedig szakértőket is meghallgattak. 

A vizsgálóbizottság szerint azért megtévesztő a kék pipa, mert "bárki megszerezheti" némi pénzért cserébe, ez pedig könnyedén befolyásolhatja a felhasználókat azügyben, hogy melyik információforrás mennyire hiteles. Bizonyítékok vannak arra, hogy többen visszaéltek az "ellenőrzött státusszal" a felhasználók megtévesztése érdekében – írja az Al Jazeera

Emellett nem működik a kötelezően előírt hirdetési adattár, és így nem lehetséges a platformra vonatkozó szabályok szerinti ellenőrzés. Az Európai Bizottság arra is figyelmeztet, hogy az X nem biztosít hozzáférést a kutatóknak a nyilvános információkhoz, ami pedig szintén előírás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés