Hirdetés

Soha többet nem kell dolgoznunk: Elon Musk döbbenetes kijelentéssel sokkolta a világot

Garai Kitti portré Garai Kitti

Elon Musk csütörtökön, a párizsi Viva Technology konferencián kijelentette, hogy a mesterséges intelligencia előbb-utóbb megszünteti az emberi munka szükségességét, és kifejtette jövőképét arról, hogyan fog kinézni a jövő, ahogy a technológia rohamosan fejlődik. 

A milliárdos üzletembert arról kérdezték, hogy aggódik-e amiatt, hogy a mesterséges intelligencia miatt elveszíti a munkáját, és mit tenne, ha ez bekövetkezne. Musk több pozíciót is betölt. például ő a Tesla vezérigazgatója, valamint az xAI, a SpaceX és a Neuralink alapítója és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa - írja a New York Post.

"Egy kedvező forgatókönyv szerint valószínűleg egyikünknek sem lesz munkája" - válaszolta Musk. "Általánosan magas jövedelem lesz - és nem általános alapjövedelem. Nem lesz hiány árucikkekből vagy szolgáltatásokból" - tette hozzá. 

A technológiai mogul elmondta, hogy véleménye szerint 80%-os esély van arra, hogy a mesterséges intelligencia fejlődése olyan helyzetet fog eredményezni, amelyben az embereknek nem lesz szükségük munkára, és mindenük meglesz, amire szükségük van. 

A kérdés valójában az lesz, hogy ha a számítógépek és a robotok mindent jobban tudnak csinálni, mint te, akkor van-e értelme az életednek?” mondta Musk. "Ez lesz a kérdés ebben a kedvező forgatókönyvben, és a negatív forgatókönyvben minden tét megszűnik, és komoly bajban leszünk.”

Musk már korábban is megjósolta, hogy a mesterséges intelligencia végül olyan fejlett lesz, hogy megszünteti az emberi munka szükségességét. "Úgy gondolom, hogy a történelem legbomlasztóbb erejét látjuk itt” - fogalmazott Musk.

"Nehéz megmondani, hogy pontosan mi lesz az a pillanat, de eljön majd az a pont, amikor már nem lesz szükség munkahelyre. Lesz munkád, ha akarsz munkát, de a mesterséges intelligencia mindent el fog tudni végezni" - jelentette ki a techmilliárdos. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés