Hirdetés

Elon Musk visszavágott a polgárháborús megjegyzését kritizálóknak

Virág Sára portré Virág Sára

Elon Musk nem késlekedett sokáig a válasszal az őt ért kritikákra. 

Ahogy arról korábban már a Naphíre is írt, a Downing Street komoly kritikát fogalmazott meg Elon Muskkal szemben, miután a milliárdos üzletember egy legutóbbi, Angliában kitört zavargásokról szóló videó alá azt találta kommentelni, hogy a "polgárháború elkerülhetetlen". Keir Starmer brit miniszterelnök szóvivője emiatt keveredett szócsatába a milliárdossal: mint mondta, a zavargásokért csak egy kicsi és erőszakos csoport felel, akik semmiképpen nem az Egyesült Királyság nevében cselekszenek. Emellett azt is megjegyezte, hogy a techcégeknek sokkal többet kellene tenniük az erőszakos tartalmak visszaszorításáért – írja a BBC

A szóvivő azt is leszögezte: egyáltalán nem tolerálják a mecsetek vagy a muszlim közösségek ellen irányuló bármilyen jellegű támadást. Elon Musk erre reagált, azt írván: "nem úgy kellett volna inkább fogalmazni, hogy *semmilyen* közösség ellen nem toleráljuk a támadást?" Az üzletember emellett egy videót is megosztott, amelyben az látható, hogy épp letartóztatnak valaki, állítólag a "közösségimédiában tett sértő megjegyzései miatt". Musk azzal a szöveggel kísérte a látottakat, hogy "ez vajon Nagy-Britannia vagy a Szovjetunió?"

Heidi Alexander igazságügyi miniszter is úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, hogy Elon Musknak igencsak sajátságos és sokszor "indokolatlan" megjegyzései vannak. Angliában és Észak-Írországban már lassan egy hete tartanak a zavargások, miután egy Taylor Swifthez kötődő eseményen halálra késeltek három fiatal lányt. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés