Hirdetés

Elon Musk bejelentette: elkerülhetetlen a polgárháború

Virág Sára portré Virág Sára

A Downing Street komoly kritikát fogalmazott meg Elon Muskkal szemben, miután a milliárdos üzletember egy legutóbbi, Angliában kitört zavargásokról szóló videó alá azt találta kommentelni, hogy a "polgárháború elkerülhetetlen". 

Elon Musk azt kommentelte egy liverpooli zavargásokról szóló videó alá az X felületén, hogy a "polgárháború elkerülhetetlen", ez pedig kisebb vihart kavart a Downing Street-en. Keir Starmer miniszterelnö szóvivője úgy fogalmazott, az erőszakot egy elenyésző kisebbség generálja, akik semmi estre sem Nagy-Britannia nevében nyilatkoznak, Elon Musk kijelentésétől pedig határozottan elhatárolódik. Muskot korábban több kritika érte amiatt, mert ismét szabadjára engedte a szélsőjobbos nézeteket az X-en - saját felfogása szerint újra biztosítja a big tech által megnyirbált szólásszabadságot a tulajdonába került felületen. 

"Nincs mentség az ilyen megjegyzésekre" – szögezte le a szóvivő, hozzátéve, hogy ennek a szervezett erőszaknak, aminek most mindenki szemtanúja lehet, semmi keresnivalója sem az utcán, sem pedig az interneten. A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendőrség kíméletlenül lecsap mindenkire, akiről kiderül, hogy erőszakra bujtogatott – írja a Guardian. Emellett arra is kitért, hogy már folynak a tárgyalások az összes közösségi oldallal arról, hogy távolítsák az erőszakot éltető tartalmakat. 

"A kormány együttműködik a közösségi média platformokkal annak biztosítása érdekében, hogy ezek a tartalmak ne jelenhessenek meg a nyilvánosság előtt" – szögezte le a szóvivő. A technológiáért felelős miniszter, Peter Kyle várhatóan a napokban találkozik a közösségi platformok tulajdonosaival és vezetőivel. 

Elon Musk a Libs of TikTok fiók által közzétett egy videóra reagált a kommentel, amelyet eredetileg Tommy Robinson szélsőjobboldali aktivista osztott meg. A kormány azt is leszögezte, bőven van hely a börtönökben akár több száz ember számára is, akik kivették a részüket a lázongásból. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés