Hirdetés

Egymillió magyar nyugdíjast érintő súlyos hír érkezett

Nap Híre portré Nap Híre

A napokban nagyon fontos levél érkezik, mutatjuk, kik kapják meg.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy 2024-ben mikor kapnak pénzt a nyugdíjasok, és írtunk arról is, hogy nagy változás jöhet a Nők 40-nél. Közben a szakértő szerint a tavalyi év után nem javul, de talán tovább nem is romlik a nyugdíjasok helyzete 2024-ben.  

A pénzintézeteknek minden év január 31-ig kell elküldeniük a szabványos szerkezetű díjkimutatást az ügyfeleknek, beleértve a nyugdíjasokat is. A kimutatás részletesen összesíti a számlatulajdonosok egy év teljes költségét, beleértve a legapróbb díjtételeket is, így mindenki pontosan megismerheti a számlavezetése költségeit - írja most a Pénzcentrum

A nyugdíjasok esetében kihívást jelent, hogy nem tudni pontosan, hányan kérik bankszámlára a nyugdíjukat. Az Országos Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály, szerint körülbelül 2 millió 419 ezren részesülnek valamilyen ellátásban, de a jogosultaknak csak nagyjából fele-fele arányban utalják számlára a pénzüket vagy hozza ki nekik a postás.

A portál szerint a magas banki költségek, a visszaéléstől való félelem, és a készpénzhez való nehezebb hozzáférés is hátráltathatja a banki megoldások elterjedését az idősek körében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés