Hirdetés

Egyre durvul a helyzet: tüntető diákok egy csoportja megszállta a Columbia Egyetem Hamilton Hallját

Nap Híre portré Nap Híre

Tüntető diákok egy csoportja elfoglalta a New York-i Columbia Egyetem szimbolikus erejű épületét, a Hamilton Hallt, melyben a dékáni hivatal is található. 

A New York-i Columbia Egyetem ablakában már egy palesztin zászló díszeleg, miután a Columbia Students for Justice in Palestine tüntető diákjai elfoglalták a New York-i Columbia Egyetem szimbolikus erejű épületét, a Hamilton Hallt, melyben a dékáni hivatal is található – írta meg a Telex

A Columbia Egyetemen az indulatokat fokozta a vezetőség döntése, melynek értelmében felfüggesztették azoknak a hallgatóknak a jogviszonyát, akik nem voltak hajlandóak felhagyni a táborozással/tüntetéssel helyi idő szerint hétfőn 14 óráig. Ezeket tárgyalási és egyezkedési kísérletek előzték meg a tiltakozás szervezőivel, amik nem vezettek kompromisszumos megoldásra. A fegyelmi eljárás megindítását követően az elbírálást az egyetemen belül több különböző egység végzi a szabálysértés jellege alapján” – közölte az egyetem.

A palesztinpárti csoport kedd hajnalban gyűlt össze az épület előtt, ahol azt skandálták, “Mit akarunk? Igazságosságot. Mikor akarjuk? Most.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés