Hirdetés

Durva lépés: 12 ezer embert rúgott ki a Google és ez még semmi

Nap Híre portré Nap Híre

És a hírek szerint itt még nincs vége a kirúgásoknak.

A Google tavaly januárban dolgozóinak mintegy hat százalékát, azaz mintegy 12 ezer embert bocsátott el. A belső információk szerint azonban a tech óriás még nem végzett a "takarítással", idén további szerepköröket szüntethet meg.

A feljegyzések szerint Sunder Pichai, a Google vezérigazgatója azt mondta alkalmazottainak, hogy az idei leépítések nem érnek fel a tavalyiak mértékével és nem érintenek minden csapatot. Kijelentette azt is, hogy az újabb elbocsátások azért történnek, hogy egyes folyamatok egyszerűsödjenek és bizonyos területeken gyorsabbá váljon a munka. Mint fogalmazott, a vállalatnak ambiciózus céljai vannak, ehhez a beruházáshoz azonban kapacitásokat kell teremteni - írja az EconomX.

A belső feljegyzésben írtakat a lapnak később a Google egyik képviselője is megerősítette, azonban nem tudni, hogy a leépítések hány embert fognak érinteni.

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy a mesterséges intelligencia miatt a Duolingo is elbocsátotta a szerződéses alkalmazottainak 10 százalékát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés