Hirdetés

Dubaj új büszkesége: itt akkora a luxus, hogy még csak nem is tudhat róla akárki

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A Discovery Land Company (DLC) luxus ingatlanfejlesztő cég csendben létrehozott egy több millió dolláros, ultraluxus lakóközösséget Dubajban, ahol a legdrágább telek akár 50 millió dollárba is kerülhet.

Fotó: Discovery Land Company

A Discovery Dunes nevű exkluzív közösségbe csak úgy lehet bejutni, ha valaki meghívást kap, hogy vásárolja meg a 340 villa vagy telek egyikét - amelyek összesen 600 hektár (27 millió négyzetméter) területet foglalnak el Dubaj déli részén. Az árak 7,5 millió dollárnál kezdődnek.

A DLC-tagoknak potenciális vásárlóként hosszú jelentkezési folyamaton kell átesniük. A lakóközösséget nem hirdetik, sőt: a telkek és villák 60 százalékát olyanok vásárolták meg, akik csak szájhagyomány útján értesültek a projektről - írja a CNN

Az itt igénybe vehető szolgáltatások közé tartozik a hegyi kerékpározás, a sárkányhajózás, a lovaspóló és a tenisz is. A helyszínen egy privát golfbajnokságra alkalmas golfpálya is épül, a régió első 18 lyukú golfpályája, amelyet a világklasszis Tom Fazio tervezett.

A Discovery Dunes lesz a DLC első ultraluxus lakóparkja a Közel-Keleten. A vállalat jelenleg 35 csúcskategóriás lakóközösséget üzemeltet világszerte.

„Hisszük, hogy a családdal és barátokkal töltött idő a legnagyobb luxus. (...) A Discovery Dunes egy módja annak, hogy összekapcsoljuk azokat az embereket, akik a legfontosabbak, azokkal a dolgokkal, amelyek a legfontosabbak” - mondta Mike Meldman, a DLC alapítója és elnöke. 

Az exkluzív közösség talán legkívánatosabb aspektusa az a lehetőség, hogy minden testreszabható. A tagok maguk dönthetik el, hogyan alakítják ki villájukat, akár a DLC által felügyelt építész segítségével, akár közvetlenül a fejlesztőkkel együttműködve. A bútorozott villákat a díjnyertes, San Diegó-i székhelyű Olson Kundig tervezőiroda álmodja meg - egyébként nemrég került fel a 2024-es AD100 listára, amely a legbefolyásosabb tervező- és építészirodákat gyűjti össze. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés