Hirdetés

Trump merénylője 150 ezer dollárt ajánlott annak, aki "befejezi a munkát"

Nap Híre portré Nap Híre

Előkerült egy levél, amelyet az a Ryan Wesley Routh írt, aki nemrégiben Trump meggyilkolására készült. A férfi ebben a levélben jutalmat ajánlott annak, aki "befejezi a munkát". 

Mint azt a naphire.hu is megírta, lövöldözés tört ki Donald Trump közelében szeptember 15-én. A lövéseket a Donald Trumpot védő titkosszolgálat emberei adták le, miután a közelben, egy bozótos területen egy fegyveres férfit észleltek. A gyanúsított, Ryan Wesley Routh fegyverét hátrahagyva autóval menekült el, a szomszédos Martin megye hatóságai fogták el később. 

Most kiderült, hogy a férfi már a merénylet előtt írt egy levelet, melyben 150 ezer dollárt ajánlott annak, aki "be tudja fejezni a munkát." Egy tanú állt elő azzal, hogy Ryan Wesley Routh hónapokkal korábban egy dobozt hagyott nála. Miután értesült a merényletkísérletről, kinyitotta a dobozt, és egy csomag lőszer, fémcső, különféle építőanyagok, szerszámok, valamint négy telefon mellett levelet is talált. 

A világnak címzett levélben a férfi azt írta jóval a tervezett merénylet előtt, hogy kudarcot vallott a merényletkísérlettel, de 150 ezer dollárt ajánl annak, aki „be tudja fejezni a munkát”. Routh a levélben az elnök számlájára írta azt, hogy, akár egy gyerek, véget vetett az Iránnal való kapcsolatnak - írja az 444.hu.

A szövetségi ügyészek most e levél tartalma miatt nyújtottak be új beadványt. Az ügyészek szerint Routh a letartóztatását megelőző hetekben többször is megkörnyékezte Trump floridai rezidenciáját, és arra is rákeresett, hogyan lehet Mexikóba eljutni. Emellett kézzel írott listája volt azokról az időpontokról és helyszínekről, ahol a volt elnök megjelenhet a kampányában.

Nem ez volt az első merényletkísérlet

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu beszámolt, Donald Trump ellen július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban egy választási gyűlésen már egyszer megkíséreltek egy merényletet. Akkor a támadónak, a 20 éves Thomas Matthew Crooks-nak, aki egy közeli épület tetején rejtőzött, több lövést sikerült leadnia. Donald Trump a fülén szenvedett könnyebb sebesülést, ugyanakkor a kampányesemény közönségének egyik tagja meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek. A fegyverest akkor a titkosszolgálat egy mesterlövésze lőtte le. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés