Hirdetés

Donald Trump óriási bajban van, Kamala Harris egyre erősödik

Nap Híre portré Nap Híre

Kalama Harris láthatóan erősödött Donald Trumppal szemben három olyan kulcsállamban, amelyek megnyerése nélkül a demokratáknak valószínűleg nem lenne esélyük a győzelemre - írja a Telex.

A New York Times által közölt felmérés ugyan a 4 százalékpontos statisztikai hibahatárral azonos előnyt mutat Trumppal szemben, ám beszédes, hogy Biden visszalépése előtt a republikánus elnökjelölt még előnyben volt a választani tudó regisztrált választók megkérdezésével között készült korábbi felmérésben, ám ez az előny az augusztus 5-9 közötti felmérésben eltűnt. A felmérés szerint Harris Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban is 50 százalékon áll Trump 46 százalékával szemben.

A Telex felidézte, Biden visszalépése előtt, májusban 60 százalékuk volt elégedett a jelölttel, most azonban már 87 százalék érezte így a három állam összesített adata szerint. Trump ugyanakkor 9 százalékponttal vezet a szavazóknál Harisszel szemben, amikor arról kérdezték a választókat, hogy szerintük ki tudja jobban kezelni a gazdaság ügyeit. 

Az abortusz ügyében viszont Harris erősített, 24 százalékpont az előnye, és többen gondolják, hogy hogy a jelenlegi alelnök jobban tudja kezelni a kérdést, mint Trump, aki a republikánus párt jobbszélső szárnyának támogatása érdekében elutasítobb álláspontot foglal el, és akinek jelöltjei révén a legfelsőbb Bíróság az abortuszról szóló szabályozást szövetségi szintről állami szintre vitte le, szabad utat adva a teljes tiltás felé elmozduló szabályozásnak.

A megkérdezettek szerint Trump vezet az országot illető jövőkép terén: 60 százalék szerint ő rendelkezik ilyennel, és csak 53 százalék szerint van ilyen jövőképe Harrisnak. Trumpot azonban csak 41 százalék tartja őszintének, míg Harrist 52 százalék. 

Donald Trumpnak a figyelemért is küzdenie kell jelenleg

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Trumpot Harris kiszorította a címlapokról. A volt elnöknek eddig sosem nem kellett harcolnia a reflektorfényért, különösen ebben a választási kampányban, ugyanis Bidenék hagyják, hogy uralja a híreket, abban a meggyőződésben, hogy minél inkább a volt elnökről szól a verseny, annál jobb lesz a jelenlegi elnök számára. Biden csapata azt akarta, hogy Trump a középpontban legyen. De a demokrata oldalon történt átrendeződés drámai és hírértékű volt, és kiszorította Trumpot a címlapokról. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés