Hirdetés

Minden Kamala Harrisről szól, Trumpot kiszorították a címlapokról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Donald Trump nem tűnt túlságosan boldognak, amikor csütörtökön besétált a Mar-a-Lago birtokán a sajtótájékoztatóra összegyűlt újságírókkal teli terembe. Az elmúlt időszakban ugyanis Kamala Harris és új alelnök-jelöltje, Tim Walz uralta a média figyelmét, dollármilliókat kaszáltak és a közvélemény-kutatásokban is előretörtek. 

A sajtótájékoztatón Trump közölte: beleegyezett abba, hogy szeptember 10-én részt vegyen egy televíziós vitán Harisszel. A volt elnök ezen kívül bejelentette, hogy még két vitát szeretne tartani, azonban arról egyelőre nem érkezett tájékoztatás, hogy Harris elfogadta-e ezeket az összecsapásokat. Az egyórás sajtótájékoztatón Trump kérdések tucatjait válaszolta meg, és Harrist szidta, amiért nem válaszolt a riporterek kérdéseire, mióta elnökjelölt lett.

Az esemény nagy része ugyanakkor azzal telt, hogy Trump a régi kedvenc témáiról beszélt, például a közvélemény-kutatási adatokról, a tisztességtelen médiáról, az ország szörnyű állapotáról és a saját támogatói bázisának méretéről - írja a BBC.  

A lap szerint Trump egyik módja a figyelem felkeltésére az, hogy vitatott dolgokat mond, és ezen a sajtótájékoztatón is elhangzott néhány ilyen. Például azt sugallta, hogy egy világháború küszöbén állunk, és azt mondta, hogy a szerinte Izrael-ellenes Harrist támogató amerikai zsidóknak meg kellene vizsgáltatniuk a fejüket.

A reflektorfény hiánya szokatlan helyzet Trump számára

Hivatkozás másolása

A volt elnöknek eddig nem igazán kellett harcolnia a reflektorfényért, különösen ebben a választási ciklusban. Bidenék ugyanis eddig hagyták, hogy Trump uralja a híreket, abban a meggyőződésben, hogy minél inkább a volt elnökről szól a verseny, annál jobb lesz a jelenlegi elnök számára. Biden csapata azt akarta, hogy Trump a középpontban legyen.

De a demokrata oldalon történt átrendeződés drámai és hírértékű volt, és kiszorította Trumpot a címlapokról. A republikánus jelölt dolgát nehezíti, hogy a Harris váratlan demokrata jelöltként való bemutatásáról szóló tudósítások nagy része pozitív volt. A demokraták stratégiája tehát megfordult, és jelenleg ők élvezik a média figyelmét. Harris azt akarja, hogy ez a verseny róla szóljon.

Marc Lotter, Trump 2020-as kampányának kommunikációs stratégiai vezetője azt tanácsolta, hogy a volt elnök maradjon koncentrált, ugyanis így visszanyerheti a figyelmet. 

A sajtóeseményen Trump többször is szélsőségesnek és liberálisnak nevezte Harrist, valamint a gazdasággal és a határvédelemmel kapcsolatos, saját eredményeit hangoztatta. A támadások azonban kissé háttérbe szorultak, ugyanis Trump a tömegek nagyságával és azok jelentésével kapcsolatos sérelmeivel foglalkozott, azt sugallva, hogy talán valami alkotmányellenes van Harris kampányában. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés