Hirdetés

Így tombolt Donald Trump az amerikai választás után, Melaniát is leszidta

Morvay Péter portré Morvay Péter

Bűnbakokat keres a volt elnök a republikánusok gyenge szereplése miatt, az elemzők szerint azonban ő maga a probléma forrása.

Nehéz estéjük volt a republikánusoknak a keddi voksolást követően. A legrosszabbul a volt elnök viselte a csalódást jelentő eredményeket. Donald Trump valósággal tombolt az amerikai választás után.

Nem véletlenül, ugyanis a leggyengébben szereplő jelöltek többsége pont Donald Trump támogatásával indult, vagy az ő politikai stílusát utánozták.

Trump floridai birtokán, Mar-a-Lagóban készült a luxusételekkel megrakott asztalok melletti eredményváró partira, ám az esemény a résztvevő újságírók szerint lehangolóra sikerült. A színfalak mögött a volt elnök hangos dühkitörésekben ostorozta azokat, akik szerinte felelősek voltak a kudarcos választási szereplésért.

Megkapta a magáért a Fox News műsorvezetője, Sean Hannity, aki Trump szerint elfogultan kommentálta a választási eredményeket. De a New York Times értesülése szerint a volt elnök 

feleségét, Melaniát is hibáztatta, 

mert állítólag ő javasolta az egyik republikánus szenátorjelöltet, Dr. Mehmet Ozt, aki vesztett a demokrata John Fettermannal szemben.

A Donald Trump által támogatott jelöltek kifejezetten gyengén szerepeltek
A Donald Trump által támogatott jelöltek kifejezetten gyengén szerepeltek

Miután Elon Musk még nem engedte vissza Trumpot korábbi kedvenc platformjára, a Twitterre, ezért az exelnök a saját maga által alapított közösségi platformon, a Truth Social-on öntötte rövid üzenetekbe a haragját.

A várakozástól elmaradt eredmények miatt meggyengült Tump pozíciója a republikánus párton belül, de elemzők arra számítanak, hogy ez nem tántorítja el attól, hogy a terveknek megfelelően a jövő héten bejelentse indulását a 2024-es elnökválasztára.

Ha ez megtörténik, akkor párton belüli kihívó Ron DeSantis floridai kormányzó lehet, aki – mint arról beszámoltunk – nagy fölénnyel nyerte meg a választást abban az államban, ahol Trump 2020-ban csak 3 százalékkal tudott győzni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés