Hirdetés

Döbbenetes fordulat a Szent János Kórházban lefotózott patkány ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

Amint a Naphire.hu elsőként beszámolt róla: patkányt fotóztak le a Szent János Kórház szülészetén. Az intézmény kommunikációs vezetője közölte: valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló, amelyet az intézmény dolgozói vettek észre. A rágcsálót eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat - közölte az intézmény kommunikációs vezetője pénteken. 

A kórház szerint tehát a lefotózott patkány magányos elkövető volt, pont, mint a Kennedy-gyilkosság esetében Lee Harvey Oswald. 

Sebők-Tóth Kata szerint a sebészeti és urológiai osztályok a már felújított Kútvölgyi Kórház 4. és 5. emeletén üzemelnek, ott nem találtak rágcsáló jelenlétére utaló jeleket. Az intézmény dolgozói, miután egy betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben látták a rágcsálót, a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. 

Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgőséggel rágcsálócsapdát helyezett ki - derül ki a tájékoztatásból. A szolgáltató szóbeli tájékoztatása alapján egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg - közölte a kommunikációs vezető. Hozzátette, az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott. 

A kórház szerint magányos elkövetőről volt szó, mint a Kennedy-gyilkosság esetében
A kórház szerint magányos elkövetőről volt szó, mint a Kennedy-gyilkosság esetében

A takarítószemélyzet az eset után többször is fertőtlenítő takarítást végzett az öltözőhelyiségekben, azóta a dolgozók nem láttak sem az öltözőben, sem az épület más részében rágcsálót. 

A rágcsálóirtással foglalkozó szakember többször is megjelent, és személyesen ő is ellenőrizte a helyiségeket - jelezte Sebők-Tóth Kata, nyomatékosítva: a rágcsáló jelenléte, illetve eltávolítása semmilyen módon nem akadályozta a betegellátást.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés