Hirdetés

Képeket kaptunk: patkányok bukkantak fel a János kórház szülészetén - reagált a kórház

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Megdöbbentő képek jutottak a Naphire.hu birtokába - a Szent János Kórház tudott a problémáról, és megtette a szükséges intézkedéseket.

A Naphire.hu információi szerint a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át, a megüresedett helyiségekben pedig olvasónk szerint egyre több rágcsáló bukkan fel a Szent János kórházban. Informátorunk szerint legutóbb a szülészet-nőgyógyászaton még fénykép is készült róla, amit sikerült megszereznie és eljuttatnia lapunkhoz. Hogy a fényképek valóban ott készültek, azt nem tudhattuk biztosan, megkeresésünkre azonban a kórház kommunikációs vezetője részletesen reagált a kérdéseinkre, és elismerte, az általunk említett ügyben megtették a megfelelő lépéseket.

“Kórházunk - a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően - megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is”

 - írta válaszában az Észak-budai Szent János Centrumkórház.

Azt is elárulták, hogy amennyiben valamelyik egységükben elszaporodnak a rágcsálók, soron kívüli intézkedést kezdeményeznek a szerződött partner, a KEF felé. “Ennek megfelelően az Ön által említett esetben intézményünk azonnal értesítette a KEF-et, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket” - tájékoztatott Sebők-Tóth Kata, az intézmény kommunikációs vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés