Hirdetés

Kegyelmi botrány: olyat kérdezett a DK az Orbán-kormánytól, amitől mindenkiben megállt az ütő

Nap Híre portré Nap Híre

Vajon gyerekek közelében dolgozhatott-e a kegyelem óta K. Endre?

Egyelőre még nem lehet biztosat tudni, de nagyon úgy néz ki, Novák Katalin megszakította katari programját, és elindult vissza Budapestre. Közben újabb tüntetés szerveződik a Sándor-palota elé, bár a rendőrség még nem bólintott rá a dologra. A kegyelmi ügyben már Bayer Zsolt is megszólalt, a publicista szerint a köztársasági elnök nem hallgathat tovább, meg kell indokolnia a kegyelmi döntését. 

Most a Demokratikus Koalíció válaszokat vár a kormánytól arra, hogy a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt volt igazgatóhelyettese az elnöki kegyelem óta eltelt időszakban dolgozott-e iskolában, óvodában vagy gyermekekkel foglalkozó szociális intézményben.

Barkóczi Balázs, a párt országgyűlési képviselője, szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter kegyelem segítségével úgy engedett ki a börtönből egy pedofil bűncselekményben érintett elítéltet, hogy az elkövető nincs eltiltva a gyerekektől, vagyis a férfi a kegyelem óta szabadon visszamehetett a gyerekek közé.

A kormány eddig nem árulta el, hová lett a férfi, azonban az országnak, köztük minden magyar édesapának és édesanyának joga van tudnia, hogy gyerekek közelébe férkőzhetett-e a "pedofilsegítő" az elnöki kegyelem után - fogalmazott az ellenzéki párt szóvivője az MTI szerint.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés