Hirdetés

Vitézy Dávid totálisan kiborult, amikor megtudta, mire készül az Orbán-kormány

Nap Híre portré Nap Híre

Lázár János szerdán Debrecenben azt mondta, hogy a kormány társfővárosként tekint Debrecenre, ami hamarosan olyan gazdag lehet, mint Budapest. Az építési és közlekedési miniszter több fejlesztést is bejelentett, és azt is közölte, hogy a Természettudományi és a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költözik majd. Vitézy Dávid totálisan kiborult Lázár János bejelentésein, szerinte a kormány terve agyament és értelmetlen. 

Debrecen Magyarország második legnépesebb települése, a kormány pedig jelenleg olyan társfővárosként tekint rá, ami Európa 30 legnagyobb ipari központja közé léphet. "Néhány éven belül Debrecen olyan város lehet Magyarországon, mint amilyen Németországban Hamburg vagy München. Lehet, hogy legalább olyan gazdag vagy lehet, gazdagabb is, mint a főváros” – fogalmazott Lázár János.

A kormány eddig 500 milliárd forinttal támogatta a város gazdaságfejlesztését, de további gazdaságélénkítő beruházásokról is dönt majd. Ezenfelül közlekedési fejlesztéseket is végrehajtanak a városban és a tervek szerint ideköltözik majd a Természettudományi és a Közlekedési Múzeum. Előbbinél még zajlik a tervpályázat, utóbbinak lezárult a tervezési ötletpályázat. Ennek a részletes tervezése vagy akár a kivitelezése is elkezdhető 2026-27-ig. Ezen dolgozom gőzerővel, és aki ismer tudja, hogy a céljaimat soha fel nem adom, és az elképzeléseimet meg szoktam valósítani” – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter, írja az atv.hu

Az ATV Híradó felidézte: a Közlekedési Múzeum 2021-ben a Városligetből költözött Kőbányára, az Északi Járműjavítóba, melynek felújítására a kormány több mint 8 milliárd forintot költött. Többet minden bizonnyal nem is fog, hiszen a múzeum - melyre a kormány 150 milliárdot költene -, Debrecenbe költözik, a BMW-gyár és az autópálya közé.

Vitézy Dávidnak egyáltalában nem tetszik a kormány terve

Hivatkozás másolása

Vitézy szerint a közlekedési múzeumnak van otthona, 125 éve Budapesten működik. Ráadásul a főváros tízszer annyi látogatót vonz, és az ország bármely pontjáról jobban megközelíthető, mint a debreceni ipari park.

Ez egy teljesen agyament és értelmetlen terv. Én nem tudom eldönteni, hogy Lázár Jánost ilyen fokú bosszúvágy fűti a budapestiekkel szemben, vagy csak trollkodik, de ez egy olyan értelmetlen terv, hogy erre közpénzt költeni, az a hűtlen kezelés kategóriájába tartozik

- jelentette ki Vitézy Dávid.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés