Hirdetés

Selyemzsinór? Bayer Zsolt azonnali válaszokat követel Novák Katalintól

Nap Híre portré Nap Híre

A jobboldali publicista szerint az államfőnek meg kell szólalnia a botrányos ügyben.

Ahogy azt a Naphire.hu is megírta, úgy tűnik, Novák Katalin bajban van: a miniszterelnök nyilvánosan és a színfalak mögött is rommá alázta, tanácsadói sorra hagyták faképnél,  és általában is fogy a levegő körülötte. 

A rendszerváltás óta eddig egy példa volt rá, hogy egy köztársasági elnök idő előtt távozásra kényszerült: ez Schmitt Pál plágiumügye volt, amely az egyik legemlékezetesebb botrány volt a magyar akadémiai és politikai életben az elmúlt évtizedekben. 

Most a Magyar Nemzet hasábjain üzent Bayer Zsolt Novák Katalin nagy felháborodást kiváltó kegyelmi ügyében az államfőnek. A publicista szerint a köztársasági elnök nem hallgathat tovább, meg kell indokolnia a kegyelmi döntését.

“Nekünk muszáj kimondanunk néhány nagyon fontos dolgot. Például azt, hogy mi bízunk a köztársasági elnökünkben. Mi hiszünk neki. Éppen ezért, s mert ez – ismétlem sokadszor – morális ügy, a mi morális ügyünk, ami a mi táborunk, a normalitás táborának szíve közepébe talált, válaszokat kell kapnunk” 

- írja Bayer.

Bayer szerint “a kormány most a csősz”. Ám - mint hangsúlyozza - “mindez nem menti fel Novák Katalint a válaszadás morális kötelezettsége alól. 

Bayer felveti a kérdést: van-e bármilyen, akár a legcsekélyebb morális alapja a hazai és globális baloldalnak és liberálisoknak bármit is követelnie Novák Katalinnal kapcsolatban? Van-e bármilyen, akár a legcsekélyebb morális alapja a másik politikai oldalnak a felháborodásra? “Nincs” - adja meg a választ.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés