Hirdetés

Összeomlott Diana hercegné testvére: kitálalt gyerekkori traumájáról

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Charles Spencer könyvében lesújtó részletességgel ír arról, hogy fizikailag és szexuálisan is bántalmazták a bentlakásos iskolában, most pedig elárulta, hogy memoárja írása közben olyan mélyre került, hogy segítséget kellett kérnie.

Diana hercegné bátyja, Charles Spencer elárulta, hogy mentális kezelésre szorult, miután összeomlott, amikor mélyen érzelmes memoárját írta. Az 59 éves férfi a BBC One  műsorában elárulta, hogy a könyv megírása során éveken át tartó traumát dolgozott fel.

A Very Private School (Egy nagyon magániskola) című memoár szörnyű részleteket tár fel arról a fizikai és szexuális bántalmazásról, amelyet Spencer gyermekkorában elszenvedett, miközben az 1970-es években a northamptonshire-i Maidwell Hall bentlakásos iskolában tanult - írja a Daily Mail. 

A márciusban megjelent könyvben Spencer lesújtó részletességgel tárta fel az iskolában átélteket. A BBC újságírójának nyilatkozva elárulta, hogy a könyv megírása után tavaly segítséget kért egy "bentlakásos kezelőközpontban" az írás során újra felszínre került trauma miatt, amely "összeomlást" okozott az életében.

Amikor megkérdezték, hogy milyen hatással volt rá, hogy tollat ragadott és papírra vetette tapasztalatait, Spencer elárulta, hogy ezáltal "egy nagyon sötét helyre" került. Felidézte, hogy rémálmai voltak, és a barátai által felelevenített traumák is hatással voltak rá, amikor a könyvhöz interjúkat készített velük.

Harry herceg és Vilmos herceg nagybátyja azt is elárulta, hogy EMDR-terápián vett részt. Az EMDR a szemmozgásos deszenzibilizáció és újrafeldolgozás rövidítése, amely egy olyan terápiás forma, amely bizonyítottan csökkenti a poszttraumás stressz zavar hatásait. 

Earl Spencer kifejtette, hogy ugyan az öngyilkosság nem jutott eszébe, de elkezdte megkérdőjelezni, hogy "mi értelme" a dolgoknak, amikor újra átélte ezt a szörnyű traumát. A gróf ugyanakkor világossá tette, hogy nem a szüleit hibáztatja: szerint ők mindent megtettek, és sajnálkozott, hogy nem tudták, mi történik a gyermekükkel.

A március 14-én megjelent könyvben Charles elárulja, hogyan molesztálta őt 11 éves korában a northamptonshire-i előkészítő iskolában egy női segédtanárnő. A bántalmazóját "mohó pedofilnak" nevező Charles azt állítja, hogy a nő őt és más fiatal fiúkat is zaklatott, főként éjszakánként, a kollégiumi ágyukban. Az előkészítő iskola Spencer állításai nyomán feljelentést tett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés