Hirdetés

Demjén Rózsi irgalmatlanul kiborult Magyar Péter tüntetése után

Nap Híre portré Nap Híre

A legendás zenész kicsit sem örült, mikor megtudta, hogy A szabadság vándorai című dala is elhangzott Magyar Péter szombati tüntetésén.

Magyar Péter múlt szombati budapesti demonstrációján több népszerű sláger is felcsendült, például a Bikinitől a Közeli helyeken, ám a tüntetők hallhatták még Szörényi Levente Dal az ártatlanságról című számát, az Ismerős Arcok Nélküledjét, sőt Demjén Ferenc Szabadság vándorai című művét is. Azonban a Blikk úgy tudja, hogy az előadókat a szervezők közül senki nem kérdezte meg, hogy lejátszhatják-e a dalaikat a politikai rendezvényen.

"Nem akarok politikai állást foglalni, hiszen nem tisztem eldönteni, kinek van igaza, de úgy gondolom, hogy egy ekkora politikai rendezvény esetében illett volna megkérdezni tőlünk, hogy hozzájárulunk-e ahhoz, hogy a mi dalunkat is lejátsszák"

- nyilatkozta a lapnak Németh Alajos, a Bikini együttes vezetője és az Artisjus elnöke. Varga Miklós is arról beszélt, hogy nem tudott arról, hogy le fogják játszani az Európa című dalát. Hozzátette, "direkt utána is néztem a szerzői törvénynek, amely kimondja, hogy politikai rendezvények esetében a szerző előzetes engedélye szükséges hozzá, hogy felhasználhassák a zeneszámot".

"A mi esetünkben ez nem történt meg, lényegében önkényesen lejátszották a dalt a tudtom és beleegyezésem nélkül, azt gondolom, ez nem elegáns húzás. Én ezt jeleztem is feléjük, de egyéb jogi lépéseket nem kívánok tenni, semmi kedvem az ezzel járó hercehurcába. Azt azonban leszögezném, nem szeretném, hogy az én arcomat odahelyezzék egy olyan politikai formáció mellé, ami mellett nincs helyem"

- jelentette ki Varga. A lapnak megszólalt Demjén Rózsi is, aki szerint ebben az esetben nem jó megközelítés, hogy kormányközeli vagy nem kormányközeli zenész valaki. Mint mondta, a kérdés megközelítése szerinte még csak nem is morális, hanem hogy jogszerű vagy jogszerűtlen felhasználás történt.

"Nekem semmilyen tudomásom nem volt erről, így értelemszerűen engedélyt sem adhattam a felhasználásra. Remélem, senki nem hiszi el, hogy az egyik legkedvesebb dalomat egy ilyen politikai cirkuszhoz engedélyezem"

- fogalmazott a legendás zenész.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés