Hirdetés

Váratlanul érhet sokakat, amit az újfajta covid produkál

Nap Híre portré Nap Híre

Az eddig megszokott tünetek helyett most valami mást tapasztalhatnak a betegek.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a legfrissebb kutatások szerint a koronavírus még mindig nagyobb veszélyt jelent az emberekre nézve, mint az influenza. Közben az AstraZeneca visszavonja nagy sikerű koronavírus elleni vakcináját, arra hivatkozva, hogy az új oltások sokasága miatt csökkent a kereslet. 

Megjelenése óta a koronavírus számos új variánsa feltűnt, melyek sokszor igen eltérő tüneteket váltottak ki a betegekből. Míg a járvány kezdeti szakaszában olyan jellegzetes panaszokról számolt be több beteg is, mint például a szaglás- és ízlelés tompulása, a jelenleg domináns vírustörzs már egészen más hatással van ránk. Dr. Mangó Gabriella háziorvos Facebook-bejegyzésében most újfajta tünetekre figyelmeztet.

A legújabb vírusvariáns a legtöbb esetben hasmenést, hányást okoz. Ezen két tüneten kívül nem okoz veszélyesebb tüneteket, mint az előző variánsok. 

Azonban az idősebbeknek, szívbetegeknek, és a gyerekeknek, csecsemöknek fokozott figyelmet javaslok az ionok és a folyadékháztartás rendbentartására - írja a Házipatika

Szervezetünk kiszáradásához elengedhetetlen a rendszeres folyadékpótlás, illetve szükség lehet izotóniás sóoldat pótlására, vagy akár a vérnyomáscsökkentők átmeneti elhagyására is. A gyomor- és bélrendszeri panaszok mellett hőemelkedés, fej- és torokfájás is jelentkezhet, ha ilyen tünetei vannak a gyerekeknek, maradjon el a vasárnapi ebéd - hívja fel a figyelmet Dr. Mangó Gabriella. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés