Hirdetés

Covid-gyógyszer nyújt reményt a kopaszoknak

 portré

Új reménysugár a körkörös hajhullástól szenvedő betegek számára. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) engedélyezte az Eli Lilly cég baricitinib hatóanyagot tartalmazó gyógyszerét. A szert korábban sikeresen alkalmazták koronabetegek kezelésében.

Az autoimmun betegségből származó kopaszodás nemrégiben Jada Pinkett Smith amerikai színésznő esete helyezte előtérbe. Férje, Will Smith pofon vágta Chris Rock komikust az Oscar-gálán, mert az a felesége kopasz fejével viccelődött. A filmakadémia Will-t tíz évre eltiltotta a rendezvényektől.

Smith és sok más szenvedő hamarosan fellélegezhet: a most jóváhagyott medicina egy olyan hajhullás elleni gyógyszer, amely az egész testet érinti. A hatóanyag szabályozza a gyulladásos reakciókat, és eddig az ízületi és koronabetegek kórházi kezelésére használták - adta hírül a krone.at

A most jóváhagyott tablettákat több mint hat hónapon keresztül tesztelték, a végül sikeres vizsgálatokban olyan betegek vettek részt, akik hajuk legalább 50 százalékát elvesztették. A betegetek 80 százaléka visszanyerte a haját a 36. hétre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés