Hirdetés

Cápák miatt lezárták a strandot a magyarok kedvenc üdülőhelyén

Nap Híre portré Nap Híre

A Kanári-szigetek évtizedek óta Spanyolország egyik legkedveltebb nyaralóhelyének számítanak, a magyarok közül is rengetegen mennek valamelyik szigetre nyaralni. Gran Canariát elsősorban a gazdag természete, különleges állatvilága, mesebeli strandjai, valamint finom konyhája miatt szoktak felkeresni az utazók, most azonban jobb, ha kétszer is meggondolja mindenki, hogy oda szeretne-e menni, ugyanis cápák bukkantak fel a Melenara strandnál.

A nyugati oldalán elhelyezkedő, Teldéhez közeli zsúfolt partnál vették észre a cápákat a turisták. A vízimentők kapcsolatba léptek a hatóságokkal, akik ideiglenesen lezárták a strandot, és keresőcsapatokat indítottak, hogy megtalálják a ragadozót. Végül délután egy óra körül ismét megnyitották a területet, ám nem sokkal később egy rendőrségi drón is észlelte egy cápát a közeli Taliarte kikötőnél, így Melenarát ismételten lezárták - írja a drive.hu.

Mindössze két órával a második incidenst követően a vízimentők egy másik területen, a déli oldalon található San Augustín partjainál is értesítették a hatóságokat, miután az egyik fürdőző egy cápauszonyt videózott le. Azt nem tudták megmondani, hogy ugyanarról az állatról van-e szó, mindenesetre a biztonság érdekében innen is elküldték a strandolókat.

A hatóságok megállapították, hogy a drónfelvételen is látható állat egy több mint két méter hosszú pörölycápa volt – bár későbbi drónfelvételeket követően már úgy nyilatkoztak, hogy a cápa mérete a 3 métert is meghaladta.  A pörölycápák egyébként nem agresszívak az emberekkel szemben, így nem is tartoznak az emberekre veszélyes fajok közé, habár a táplálékukul szolgáló halakat nem szokták kímélni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés