Hirdetés

Döbbenetes videót közölt az izraeli hadsereg a tömeggyilkos Hamász-vezér utolsó pillanatairól

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, Izrael kivégezte az október 7-i tömeggyilkosság kitervelőjét, Jahja Szinvárt, a Hamász vezetőjét. Szinvár halálát Izrael külügyminisztere és az IDF is megerősítette. "Az október 7-i mészárlásért és atrocitásokért felelős tömeggyilkos Jahja Szinvárt megölték az IDF (izraeli hadsereg) katonái” – írja közleményében Katz izraeli külügyminiszter.

Jahja Szinvárt azután likvidálták, hogy az elmúlt egy évben a gázai civil lakosság mögé bújva rejtőzködött a föld felett és alatt, a Hamász alagútjaiban a Gázai övezetben. Az IDF és az ISA által az elmúlt évben, valamint az elmúlt hetekben a likvidálásának helyszínén végrehajtott több tucat művelet korlátozta Jahja Szinvár operatív mozgását, mivel üldözték. Az elmúlt hetekben az IDF és az ISA erői a Déli Parancsnokság vezetése alatt a Gázai övezet déli részén tevékenykedtek, miután az IDF és az ISA hírszerzési értesülései a Hamász magas rangú tagjainak feltételezett tartózkodási helyeit jelezték.

Jahja Szinvár tervelte ki és hajtotta végre az október 7-i mészárlást, a háború előtt és alatt is népszerűsítette gyilkos ideológiáját, és számos izraeli meggyilkolásáért és elrablásáért volt felelős.

Az izraeli hadsereg most nyilvánosságra hozott egy olyan felvételt, amelyen a Hamász-vezér, Jahja Szinvár utolsó pillanatait mutatják be, mielőtt megölték. Úgy tűnik, a felvételt egy drón készítette, amely behatolt egy lerobbant épület ablakán. Ezen az látható, hogy Szinvár egy fotelben ül és egy kardnak látszó fegyvert tart a kezében, majd kis idő elteltével a drón felé dobja azt. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés