Hirdetés

Friss hírek érkeztek a tragikus szlovákiai buszbaleset magyar sérültjeiről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, múlt hétfőn egy magyar busz egy kamionnal ütközött össze a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek meg, őket a szakolcai, a nagyszombati, a malackai, illetve három pozsonyi kórházban ápolják. Nemrég az is kiderült, hogy a balesetben érintett utaso közül 18-an már hazaérkeztek Magyarországra.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára ma friss híreket osztott meg a szlovákiai buszbalesettel kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy kiengedték a szlovákiai kórházból a baleset utolsó sérültjét is, aki megérkezett Magyarországra. Az államtitkár közölte, 

az Országos Mentőszolgálat szervezésében 16 sérült érkezett Magyarországra, négy beteget légi, tizenkettőt földi egységek szállítottak.

Menczer köszönetet mondott a szlovák orvosok, ápolók és a kiutazó magyar ápolók munkájáért, illetve megköszönte az Országos mentőszolgálat profi munkáját is, majd mielőbbi gyógyulást kívánt a sérülteknek - írja az Infostart.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés