Hirdetés

Horrorisztikus fotókon a szlovákiai buszbaleset, több tucat magyar megsérült

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A baleset következtében egy személy a helyszínen életét vesztette.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, hétfőn magyar autóbusz karambolozott a szlovák D2-es autópályán. A hírek szerint a baleset a sztráda 15. kilométerénél történt, Kúty irányába. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kamion és a busz milyen körülmények között ütközött.

A helyszínen 28 tűzoltó végezte a műszaki mentést, a sérülteket kiszabadították a roncsok alul, és elsősegélyben részesítették őket. A hírek szerint a balesetnek egy halálos áldozata van, és 55-en különböző mértékű sérülteket szenvedtek, súlyos sebesültek is vannak. A helyszínre a mentőautók mellett mentőhelikoptert is küldtek.

Közölték azt is, hogy egy ember meghalt a balesetben, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en pedig könnyebben sérültek meg. A legfrissebb hírek szerint a sérültek közült 10 személyt a pozsonyi egyetemi kórházba szállítottak, közülük nyolc embernek az állapota jelenleg is kritikus, de a másik két érintett személy sérülései is súlyosak.

Emellett több sérültet a malackai (Malacky), nagyszombati (Trnava) és a szakolcai (Skalica) kórházakban látták és látják el - közölte a Tények. A baleset helyszínéhez közeli Malackában, a tűzoltólaktanyában egy krízisközpontot alakítottak ki, oda érkezik majd a könnyű sérültekért indított mentesítő busz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés