Hirdetés

Szlovák baleset: 100 km/h-val rohant bele a kamionba a magyar busz, elaludhatott a sofőr

Garai Kitti portré Garai Kitti

A szlovák sajtó arról ír, hogy a tragédiát az okozhatta, hogy a magyar busz sofőrje elaludhatott.

Mint azt a naphire.hu is megírta, hétfő délután érkezett a szörnyű hír, miszerint magyar autóbusz karambolozott a D2-es autópályán. A magyar jármű egy kamionba rohant bele. Az információk szerint a kirándulóbuszon budapesti és miskolci nyugdíjasok utaztak. A balesetnek 59 sérültje van, és összesen 23 súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek kórházban, közülük két embert mélyaltatásban tartanak. Ők arc-, gerincsérüléseket, valamint medence- és végtagtöréseket szenvedtek. Egy 56 éves magyar férfi életét vesztette a katasztrófában. 

A szlovák TV JOJ értesülései szerint a baleset ügyében folytatott vizsgálatot a Malackai járás rendőrsége vette át, és még zajlik a körülmények felderítése. A portál úgy tudja, a kamion - amit egy román sofőr vezetett - a leállósávban állt, amikor a magyar busz hátulról közel 100 km/h-s sebességgel belecsapódott. Mint írták, valószínűsíthető, hogy a magyar busz sofőrje elaludt a baleset előtt - szúrta ki az Index.

Összesen 23 súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek kórházban, közülük két embert mélyaltatásban tartanak. Ők arc-, gerincsérüléseket, valamint medence- és végtagtöréseket szenvedtek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés