Hirdetés

Ilyet még a szakértők sem láttak: rejtélyes jelenség miatt kellett lezárni a népszerű strandot

Nap Híre portré Nap Híre

Döntött a hatóság: kiürítették az ausztrál Coogee strandját, miután a vízi mentők rejtélyes, fekete, gömb alakú törmelékeket fedeztek fel, amelyeket a part mentén sodort ki a víz.

Szerdán újabb bejelentések érkeztek a hatóságokhoz: Coogee-tól északra, Gordons Bay strandján is felbukkantak a golyók, így ott is határozatlan időre lezárták a partot. Az első vizsgálatok szerint az anyag szénhidrogén alapú szennyező anyag volt, amely leginkább a kátránygolyóra hasonlít. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen anyagból állnak a golyók – írja a Ripost

Az eddigi legvalószínűbb elmélet a kátránygolyók valószínűségét erősíti, ugyanis akkor keletkeznek ilyen a gömbök, amikor olaj érintkezik törmelékkel és vízzel, jellemzően olajfoltok keletkezése vagy szivárgás következtében. A labdák megjelenése után nem sokkal riasztották az Új-Dél-Wales-i Környezetvédelmi Hatóságot (NSW EPA). 

A tanács és az NSW EPA közös erővel azon dolgozik, hogy a golyókat eltakarítsák a partokról és a szennyező anyagoktól megszabaduljanak. A helyi hatóságok azt tanácsolták a lakosságnak, hogy kerüljék el a strandokat, amíg a környezetvédelmi tisztviselők el nem végzik a megfelelő vizsgálatokat és el nem távolítják az anyagokat. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés