Hirdetés

Lángokban áll egy krími olajraktár

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy Oroszország által kinevezett tisztviselő azt mondta, hatalmas tűz ütött ki egy olajtározónál a Krím-félszigeten, miután egy drón eltalálta azt.

Hatalmas tűz ütött ki egy olajtározónál a Krím-félszigeten, miután drón eltalálta – jelentette szombaton egy Oroszország által kinevezett tisztviselő.

Mihail Razvozsajev, a Fekete-tengeri-félsziget kikötővárosának, Szevasztopolnak Moszkvában beiktatott kormányzója a tűzről készült videókat és fényképeket tett közzé a Telegram csatornáján.

Razvozsajev elmondta, hogy a tűz a legmagasabb besorolást kapta az oltás bonyolultsága miatt. Azt azonban nem árulta el, hogy a tüzet okozó drón ukrán eredetű-e. 

Oroszország 2014-ben annektálta Ukrajnától a Krímet, ezt a lépést a világ nagy része nem tartotta jogszerűnek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy országa a félsziget visszaszerzésére törekszik Oroszország jelenlegi teljes körű inváziója során.

Az incidens egy nappal azután történt, hogy Oroszország több mint 20 rakétát és két drónt lőtt ki Ukrajnára, legalább 23 ember halálát okozva. Szinte az összes mindenki meghalt, amikor két rakéta becsapódott egy lakóházba. Az áldozatok között három gyerek is volt.

Razvozsajev elmondta, hogy a tűz során senki nem halt meg, és a lángok nem akadályozzák az üzemanyag-ellátást Szevasztopolban.

Ukrán illetékesek nem kommentálták az olajtározó tüzet. A Krím elleni korábbi támadások után Kijev általában nem vállalta a felelősséget, de hangsúlyozta, hogy az országnak jogában áll bármely célpontot lecsapni az orosz agresszióra válaszul - írja az ABC News.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés