Hirdetés

Bródy János fia p*rnót nézett a munkahelyi gépen, kirúgták, erre súlyos károkat okozott a cégének, ezért börtönbe megy

Nap Híre portré Nap Híre

Bródy János fiát két év börtönbüntetésre ítélte az Amerikai Egyesült Államok bírósága, miután Dániel brutális módon állt bosszút a munkahelyén, amiért kirúgták.

Dániel már több mint egy évtizede San Franciscóban él, és most azért ítélték el, mert kirúgása után úgy állt bosszút korábbi munkaadóján, hogy meghekkelte a számítástechnikai rendszerét. A Blikk birtokába jutott az Amerikában nyilvánosan is elérhető tárgyalási jegyzőkönyv, ami szerint Bródy Dániel azt állította, hogy végső kétségbeesésében tette, amit tett. Az informatikust a pandémia alatt rúgták ugyanis ki, amely miatt az anyagi csőd szélére került.

Ti és őszintén szólva a FRB a koronavírus-járvány kellős közepén nehéz anyagi helyzetbe juttattatok ezzel a hirtelen, végkielégítés nélküli felmondással

- idézték be a tavaly elkezdődött per egyik tárgyalásán Bródy Dániel egy volt kollégájának írt levelét, amelyben azt is leírta, hogyan érezte magát a bank döntése miatt. 

 Véleményem szerint ez különösen durva és kegyetlen lépés volt, tekintve a két éves szolgálatomat és kemény munkámat, jóhiszemű hozzáállásomat és a kiváló teljesítményemet. Egy USB-lejátszó csatlakoztatása és a film nézése, amikor valaki beteg, nem indokolja ezt a lépést

- folytatta a levélben Dániel, akinek 2020 márciusában mondtak fel azonnali hatállyal, mert állítólag pornográf tartalmú videókat nézett a céges laptopján. Dániel az első tanúvallomásában azonban azt állította, nem tudta, hogy mi van az USB-háttértárolón, amelyet a bank tulajdonában lévő gépbe dugott. "Egy barátomtól kaptam az USB-meghajtót és azt hittem, hogy a Mátrix című film van rajta, azt akartam megnézni betegen feküdve otthon" - tette hozzá a férfi.

Bródy fiát most azért ítélték el, mert a felmondása utáni este és azt azt követő napokban meghekkelte a bank rendszerét, letörölt fontos adatokat, amellyel a vád szerint több mint 220 ezer dollár, azaz 76 millió forint kárt okozott. Ráadásul ezek után nem szolgáltatta vissza a banknak a céges gépet, amelyről a hekkelés történt, azt állította, hogy ellopták azt. Majd amikor elkezdődött a nyomozás az ügyben, a rendőröknek, majd a később az ügyet átvevő szövetségi ügynököknek is hazudott, amely szintén bűncselekménynek minősül az Egyesült Államokban.

Dánielt végül egy évvel a kirúgása után, 2021. áprilisában tartóztatták le, de 25 ezer dollár, azaz 8,7 millió forint óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett. A jegyzőkönyv szerint az óvadékot meghatározó meghallgatásán több kérdése is volt azzal kapcsolatban, mit tehet és mit nem, például, hogy dolgozhat-e ez idő alatt, intézheti-e a dolgait a városban, valamint hogy használhatja-e a mobiltelefonját.

A férfit a 24 hónap börtön mellett arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollárt, vagyis 182 millió forintnak megfelelő büntetést. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés