Hirdetés

Botrányba fulladt Victoria Beckham divatbemutatója, állatvédők rohamozták meg a kifutót

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Victoria Beckham párizsi divatheti bemutatóját állatjogi aktivisták zavarták meg, akik a kifutóra felfutva, a modellek mellett tiltakoztak az ellen, hogy a márka állati termékeket, például bőrt használ.

A fehér mellényt viselő tüntetők "fordítsatok hátat az állati bőröknek" és "az állatok nem szövetek" feliratú táblákkal a kezükben sétáltak a modellek mellett a kifutón pénteken, "Viva vegán bőr" feliratú táblákat tartva a magasba, mielőtt a biztonságiak kikísérték őket - írja a CNN.

A PETA állatvédő szervezet szerint bár Beckham márkája már nem használ szőrmét és egzotikis bőröket a kollekciókhoz, ám továbbra is használnak bőrt a ruhák elkészítéséhez, például borjúbőrt.

"Egyetlen ruhadarab vagy kiegészítő sem ér annyit, hogy erőszakkal lemészároljanak és megnyúzzanak egy érzékeny és intelligens állatot"

 - írta Mimi Bekhechi, a PETA európai alelnöke közleményében.

"Sürgetjük Victoria Beckhamet, hogy forduljon inkább a ma már könnyen elérhető etikus és környezetbarát innovációk felé, mint például az almából, szőlőből, ananászból, gombából és más növényekből készült csúcskategóriás vegán bőr" - tette hozzá Bekhechi.

A PETA aktivistái korábban a Coach New York-i, a Burberry londoni és a Fendi milánói kifutóján is tiltakoztak.

A bemutató végén Beckham mankóval sétált végig a kifutón, ami mindnekit meglepett. Később a férje, David Beckham elárulta, hogy edzés közben szenvedett balesetet a felesége.

Victoria Beckham a 2024-es őszi/téli kollekciójában olyan tervezéseket vonultatott fel a kifutón, mint az áttetsző ruhák, az ívelt szegélyű és nyakkivágású darabok, illetve a pufi blézerek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés