Hirdetés

Újabb botrány Balog Zoltán körül: kitették a kántort, mert kritizálta a püspököt

Nap Híre portré Nap Híre

Vargha Anikó, a tököli egyházközösség kántora azt mondja, azért vált meg tőle a gyülekezet, mert kritikák fogalmazott meg Balog Zoltánról. Vargha elmondása szerint egy presbiteri ülésen döntöttek úgy, hogy megválnak tőle. 

"Úgy érzem, hogy Balog püspök az egész országra annyira rányomta a bélyeget, hogy Tökölnek is éreznie kell, ez nincs rendben” - fogalmazott a kántor. Elmondása szerint először csak arra kérték, hogy finomítsa azt a Facebook-bejegyzését, amelyben kritikát fogalmazott meg Balog püspökről, majd ezután egy presbiteri ülésen úgy döntöttek, hogy megválnak tőle. Vargha azt állítja, hogy 5:1 arányban szavazták meg, hogy ne legyen kántor. Ezután úgy döntött, felfüggeszti a tagságát a tököli református egyházközségben, amíg Balog Zoltán vezeti a Dunamelléki Egyházkerületet - írja az Index az RTL nyomán.

"Amit Balog Zoltán püspökként tett, az soha nem látott hitelességi válságot okozott a református egyházban” – erről beszélt Tarr Zoltán, az egyház egykori zsinati tanácsosa egy interjúban. Tarr Zoltán szerint alapvető probléma, hogy nem beszélnek az egyházban arról, hogy Balog Zoltán püspök közbenjárására kaphatott kegyelmet a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját segítő helyettese. "Nem beszélünk dolgokról, amit pedig mostanában Balog Zoltán mond, rendkívül homályos, nehezen megfejthető" - fogalmazott.

Mint azt a naphire.hu is megírta, bár Novák Katalin és Varga Judit lemondott, a kegyelmi botrány még nem ért véget. K. Endre továbbra sem képes leállni és hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát. Balog Zoltánról püspökről is egyre több tény lát napvilágot az esettel kapcsolatban. Legutóbb arról írtunk, hogy kiderült: személyesen találkozott K. Endrével még azelőtt, hogy azt javasolta volna Novák Katalinnak, adjon kegyelmet a férfinak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés