Hirdetés

Tovább folytatódik a botrány: kiderült, hogy Balog Zoltán a kegyelmi döntés előtt találkozott K. Endrével

Nap Híre portré Nap Híre

Balog Zoltán saját maga mesélte el lelkészeknek, hogy személyesen találkozott K. Endrével még azelőtt, hogy azt javasolta volna Novák Katalinnak, adjon kegyelmet a férfinak. 

Nem sokkal Novák Katalin lemondását követően Balog Zoltán is lemondott a zsinat elnöki tisztségéről miután kiderült, hogy az ő tanácsára adott kegyelmet a volt köztársasági elnök K. Endrének, aki a bicskei gyermekotthon egykori pedofil igazgatójának bűntársa volt.

A hvg360 információ szerint a püspök személyesen is találkozott K. Endrével. Állítólag a gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese már házi őrizetben volt, amikor a feleségével meglátogatták Balog Zoltánt – írja a Blikk. A püspökkel másfél órán keresztül beszélgették, majd közösen imádkoztak. 

Ezt állítólag maga Balog Zoltán mesélte egy 100 fős lelkészi társaságnak, akikkel március 7-én a Dunamelléki Református Egyházkerület gárdonyi, rendkívüli egyházmegyei közgyűlésen találkozott, majd pár nappal később a budapesti Ráday utcában. Balog állítólag őszintén hitt K. Endre ártatlanságában. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés