Hirdetés

Bodrogi Gyula a szenvedélyéről vallott: "erre a kis időre már minek kínozzam magam"

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Nemzet Színésze már hosszú évtizede dohányzik, és még a betegsége miatt sem hagyott fel a szenvedélyével. A 88 éves művész úgy véli, haláláig cigarettázni fog, és azt is elárulta, nem fél attól, hogy a jövőben bármilyen betegsége kialakulhat emiatt.

Elég régóta pöfékelek már. Egyszer három évig nem szívtam, de aztán valahogy visszaszoktam. Azóta cigarettázom, és nem áll szándékomban letenni. Jólesik rágyújtani, megnyugtat. Ez egy szokás, ami nem feltétlenül rossz.

- árulta el a színész a Blikknek, majd hozzátette: 

Eddig sem okozott problémát, és erre a kis időre már minek kínozzam magam ilyenekkel. Szerintem a halálomig cigarettázni fogok.Az elmúlás így is, úgy is bekövetkezikegyszer, ha dohányzom, ha nem. Nem félek attól, hogy bármi bajom lenne tőle. Jó példa erre édesanyám, aki hatvanhárom évig dohányzott, majd egyszer csak letette, mert már nem kívánta. Egészségkárosodást azonban nem okozott nála.

Bodrogi Gyula elmondta, az itallal is hasonlóan van, mértékkel szívesen fogyasztja. A színész szerint ezzel semmi baj nincs, amíg az ember tudja, hol a határ. "Fiatalként persze, én is élveztem az életet, szerettem mulatni, de amikor esetleg már olyan volt a helyzet, hogy aggódni kellene értem, a szervezetem valahogy mindig jelezte: Gyula sok lesz, állj le! Olyankor észbe kaptam, visszavettem. Aztán ahogy megöregedtem, én is lecsendesedtem, de persze, ha alkalom van, szívesen koccintok egyet a többiekkel. A mértékletesség híve vagyok" - mesélte a színlsz, hozzátéve, hogy a tiltott szerekhez sosem nyúlt.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, Bodrogi Gyula a közelmúltban kétszer is kórházba került a betegsége miatt. Legutóbb május elején került intenzívre, miután víz került a tüdejébe. Azóta szerencsére felépült, és már színpadra is lépett a Karinthy színházban, ahol a Nagymester című darabban játssza a főszerepet. Gyuszi bácsi korábban azt is elárulta: nagyon kedves neki ez a darab, így amikor kiderült számára, hogy végre színpadra viszik ezt a darabot, még inkább azon volt, hogy a betegségei után felépüljön. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés