Hirdetés

Bodrogi Gyula számára nagy kihívás tolószékben játszani

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Nemzet Színésze három órával a műtétje után elvállalt egy szerepet, ezért még inkább azon volt, hogy a betegsége után felépüljön.

Hatalmas sikert aratott a Nagymester című darab a Karinthy Színházban, melyben Bodrogi Gyula bácsi játssza a főszerepet. A darabot Olt Tamás rendező kifejezetten a Nemzet Színészének írta. Mint kiderült: a rendező és a színész már öt évvel ezelőtt beszélgettek a darabról, Bodrogi Gyula azonnal rá is bólintott a szerepre, azonban Olt Tamás időközben Kaposvárra került, majd jött a pandémia és a színész betegsége. Mostanra azonban minden összeállt ahhoz, hogy végre színpadra vihessék az előadást - írja a Blikk.

"Augusztus elseje óta vagyok a Karinthy Színház élén, és amikor tudtam, hogy jövök, rögtön eszembe jutott, hogy akkor most megcsináljuk – mesélte lapunknak a rendező. – Közben hallottam én is arról, hogy Gyuszi bácsi kórházba került, és amikor felhívtam telefonon, meglepődtem, hogy három órával a műtétje után azonnal felvette a telefont. Azt mondta: "Rosszul voltam, de most mindent megcsináltak rajtam, szóval nálad is jobban vagyok. Úgyhogy vágjunk bele" - idézte a beszélgetést a rendező. 

Olt Tamás a felépülése alatt többször meglátogatta Bodrogit az otthonában, aki tavaly kétszer is kórházba került. "Akkor ő már erősödött, felkelt és tudott a lakásban járkálni. A párjával, Angélával láttuk, hogy ha ezt a darabot tényleg nyélbe ütjük, Gyuszi bácsinak lesz miért felépülnie, ösztönzi a gyógyulásban. Így is történt, ősszel már elindult a munka" - mesélte Olt Tamás, hozzátéve, hogy olyan darabot hoztak össze, amely nem életrajzi, Gyuszi bácsi mégis nagy színészként játszhat benne, méltó hozzá, humoros és magában foglalja a legfontosabb életbölcsességeket.

Bodrogi Gyula tolószékben játszik a színpadon

Hivatkozás másolása

A rendező azt is elárulta a lapnak, hogy az ő koncepciója volt,hogy Gyuszi bácsi tolószékben játsszon, ugyanis nem lenne rá szüksége. "Sokszor rá is kellett szólni, hogy ülve ne járjon annyit a lába" - fűzte hozzá. A Nemzet Színésze számára azonban ez egy új kihívás.

"A tolószék tényleg kicsit zavart, mert szerencsére nincs rá szükségem, de nagy kihívásként tekintettem rá, hiszen ilyen még nem csináltam" – mondta Gyuszi bácsi. A színész a darabbal kapcsolatban elmondta: "Nagyon kedves a szívemnek ez a szerep, imádom játszani. Mindent magában foglal, ami én vagyok, a színészetet, a humort, a szórakoztatást, és a legfontosabb tanításokat, amelyek szerint én is élek. Amikor kiderült, hogy végre színpadra visszük a darabot, még inkább azon voltam, hogy a betegségeim után felépüljek, mert mindenképpen meg akartam csinálni ezt az előadást" - mesélte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés