Hirdetés

Le akart mondani a BKK-vezér, de Karácsony Gergelynek más tervei vannak

Nap Híre portré Nap Híre

Walter Katalin az ominózus pulykás kijelentés miatt jutott erre a döntésre, de a főpolgármester ezt nem fogadta el. 

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója a járatritkításokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha "hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele". 

A kijelentés nagy port kavart, amire Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár, a Fidesz budapesti frakcióvezetője, valamint Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője és társelnöke is azonnali lemondásra szólította fel a vezérigazgatót. Walter Katalin később bocsánatot kért, és mint kiderült, felajánlotta lemondását Karácsony Gergelynek, azonban azt a főpolgármester nem fogadta el. 

"Egy rosszul megfogalmazott mondat, ami nem tükrözi a vezérigazgató személyes meggyőződését, nem írja felül azt a kiváló szakmai munkát, amit az elmúlt években a budapesti közösségi közlekedés érdekében a BKK végzett. Nem véletlenül választották meg Walter Katalint tavaly ősszel a legjelentősebb európai szakmai szövetség, az Európai Nagyvárosi Közlekedési Hatóságok (EMTA) elnökévé" 

- írja Karácsony Gergely a Facebookon, aki büszke rá, hogy ilyen kiváló emberekkel dolgozhat.

Ugyanakkor arra kérte a BKK munkatársait, hogy "óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól, állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés