Hirdetés

A BKK-vezér úgy értesült, hogy angolul kevésbé bántó, ha az utasokat levágott pulykákhoz hasonlítja

Nap Híre portré Nap Híre

Szerinte a BKK szándékaik ellenére egy politikai kampány részese lett.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója egy csütörtöki sajtóháttérbeszélgetésen a járatritkításokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha "hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele". 

A kijelentés nagy port kavart, amire Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár, a Fidesz budapesti frakcióvezetője, valamint Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője és társelnöke is azonnali lemondásra szólította fel a vezérigazgatót. 

Péntek reggel Walter Katalin hivatalos nyilatkozatot adott ki, amelyben azt írta, hogy a BKK szándékaik ellenére egy politikai kampány részese lett, és döntéseiket "kiragadott adatokat bemutató vagy éppen manipulatív fotókkal illusztrált Facebook-posztokban, és azok nyomán féligazságokat tartalmazó újságcikkekben kérdőjelezték meg".

"Nem vagyok tévedhetetlen, de az elhivatottságom, az utasok és a kollégáim iránt érzett felelősségem megkérdőjelezhetetlen. Ezért is különösen fájdalmas számomra, hogy egy kontextusából kiragadott mondat az említett politikai kampányban olyan értelmezést kapott, amellyel pont azokat sértheti meg, akikért nap mint nap odaadással dolgozom"

– fogalmazott a vezérigazgató az Index szerint. 

Walter Katalin úgy folytatta, hogy egy eredetiben, angol nyelven sokkal árnyaltabb jelentéssel bíró mondás leegyszerűsítő értelmezése miatt úgy tűnhet, mintha nem lenne fontos számára az utasok véleménye, holott ezt az eseményt, amelyen „a szerencsétlen mondat” elhangzott, pont azért szervezték, hogy még teljesebb tájékoztatást adjanak arról, mit miért tesznek, mit miért fognak tenni a következő hónapokban, és miben számítanak az utasok visszajelzéseire.

Hozzátette, sajnálja, ha félreérthetően fogalmazott, nem állt szándékában senkit sem bántani, és elnézést kér azoktól, akik mégis így érzik. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés