Hirdetés

Riadóztat a biztosító, óriási csalássorozat fenyeget

Nap Híre portré Nap Híre

Három év alatt 300 százalékkal nőtt az olyan esetek száma, amikor valamilyen képszerkesztővel hamisítanak meg fotókat és nyújtanak be kártérítési igényt az autótulajdonosok - derül ki az Allianz biztosító brit részlegének tájékoztatásából. A biztosítók szerint ez a módszer lesz a következő nagy dobás, amivel a csalók próbálkoznak majd. 

A biztosító egy példát is hozott, amelyen egy ezüstszínű Ford képét manipulálták és nyújtották be rá a kárigényt. A hamisított képeken egy törött lökhárítós autó látható, amihez csatoltak egy szintén hamis javítási számlát is, közel ezer font, nagyjából 450 ezer forintos értékben - írja a HVG. A csalónak azonban nem volt szerencséje, ugyanis a biztosító csalások felderítésére szakosodott csapata észrevette, hogy a fotó a törést leszámítva teljesen megegyezik egy közösségi oldalra feltöltött képpel. 

A lap szerint egy másik elterjedt módszer, amikor a roncstelepen lévő autóra szerkesztenek rá hamis rendszámot, majd benyújtják a kárigényt, mintha a saját autójuk tört volna össze és került volna hulladéktelepre. Ha a biztosító nem végez helyszíni szemlét, és az ügyintéző elfogadja a kárigényt, akkor jelentős összeget csalhatnak ki így.

A csalók ezekkel a trükkökkel a többi autóssal is kiszúrnak, mivel a jogosulatlan kárfizetések megelőzése jelentős többletmunkát igényel a biztosítók részéről, így akár további bizonyítékokat is kérhetnek a sérült autókról.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés