Hirdetés

Elképesztő botrány: addig váratták a nőt a sürgősségin, amíg belehalt

Nap Híre portré Nap Híre

12 órás várakozás után elhunyt egy 31 éves nő, akit nem tudtak ellátni a kórházban. A szülei azt nyilatkozták, a Royal Sussex Megyei Kórházban a sürgősségi úgy nézett ki, mintha háborús övezetbe csöppentek volna.

Úgy tudni, közel 30 beteg feküdt ágyakon a folyosókon, más betegek a padlón és a székeken kaptak csak helyet – számolt be róla a Ripost. A 31 éves Tamara Davis halálával kapcsolatos vizsgálaton édesanyja, Sue azt mondta: "Olyan volt, mint egy mészárszéken. Mintha valami háborús övezetbe kerültünk volna".

Tamara Davist légzési nehézségek miatt vitték kórházba 2022. december 10-én. A Brighton Városházán tartott vizsgálatot megelőző meghallgatáson azt mondták, hogy élettársa, Raphael Ifil kétségbeesetten ötször telefonált a segélyhívónak, hogy megpróbáljon sürgősségi mentőt hívni. Amikor nem jöttek, rávette a bátyját, hogy vigye el Tamarát a Royal Sussex Megyei Kórházig.

,,Raf nem tudott mentőt szerezni. Ötször telefonált, két órája ment rá, de nem küldtek ki kocsit" - emlékezett vissza az édesanya. Ahogy megérkeztek a kórházba, Tamarát oxigénre kötötték, de kitolták a folyosóra az ággyal együtt és további 10 órát kellett várakoznia. Megsemmisült húga, Miya (25), aki a kórházba sietett, hogy mellette legyen, azt mondta, hogy a személyzet egyszerűen megfeledkezett a nővéréről.

,,Egyszerűen megfeledkeztek róla, és ott maradt labdába gömbölyödve a folyosón. Tehetetlennek éreztük magunkat. Őrület volt. Adtak neki antibiotikumot, de aztán elmulasztották beadni neki az újabb adagot, pedig felírták a kórlapjába. Ezt később áthúzták – de nincs magyarázat, hogy miért. Úgy éreztem, voltak idők, amikor a nővéremet teherként kezelték. Egyetlen nővér, orvos vagy portás sem pillantott rá, hogy ellenőrizze, él-e még."

Tamara állapota tovább romlott, végül intenzív osztályra került, ahol lélegeztetőgépre helyezték, de három nappal később, december 13-án meghalt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés