Hirdetés

Kiderült, melyik magyar benzinkutakon tankolhatunk a legolcsóbban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy budapesti benzinkúton a legolcsóbb a normál gázolaj. A HVG cikke szerint Magyarországon jelenleg két benzinkúton kínálnak 540 forintnál olcsóbb dízel üzemanyagot, a benzin 550 forinttól indul.

Mint azt a naphire.hu is megírta, szerdán jött a jó hír, hogy péntektől tovább csökkenek az üzemanyagárak a hazai benzinkutakon. A holtankoljak.hu legutóbbi adatai szerint mától a benzin esetében bruttó 5 forinttal lesz kevesebb a nagykereskedelmi ár, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal fizetnek majd kevesebbet a kutak. A szakportál szerint az átlagár jelenleg 569,2 forint , ami jelentős csökkenést jelent a tavaly decemberi, közel 700 forinthoz képest.

Itt a legolcsóbb az üzemanyag

Hivatkozás másolása

Magyarországon jelenleg egy budapesti benzinkúton a legolcsóbb a normál gázolaj: egy X. kerületi kúton 536 forintba kerül ennek az üzemanyagfajtának a literje, egy kiskunmajsai kúton pedig 538,9 forintot kérnek egy liter gázolajért. A 95-ös E10-es benzin ára Kiskunmajsán a legalacsonyabb – 549,9 forint –, míg az átlagár ez esetben 583 forint.

A 2021. november 15-től 2022. december 6-ig élt 480 forintos hatósági árnál mintegy 11,7, illetve 14,6 százalékkal magasabbak a jelenlegi legalacsonyabb gázolaj-, illetve benzin árak - jegyezte meg a lap. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés