Hirdetés

Ehhez a csapathoz igazol Benzema: csillagászati fizetést ígértek neki

Garai Kitti portré Garai Kitti

Cristiano Ronaldo után Benzema is úgy döntött, hogy Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását.

A szaúdi bajnok al-Ittihad labdarúgócsapat kedden jelentette be, hogy a Real Madridtól 14 év után távozott, aranylabdás Karim Benzema 2026-ig szóló szerződést írt alá. 

A 35 esztendős Benzema a spanyol együttes futballistájaként 25 nagy trófeát - közte öt Bajnokok Ligáját - nyert, 354 gólt szerzett, amivel az egyesület történetének második legeredményesebb játékosa a jelenleg ugyancsak Szaúd-Arábiában futballozó portugál Cristiano Ronaldo (450) mögött - közölte az MTI.

Sajtóhírek szerint Benzema évi 200 millió euró körüli összeget keres majd új csapatában.

Egy korszak véget ért a futballtörténelemben

Hivatkozás másolása

Bombaként robbant a hír tavaly decemberben, hogy Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiába igazol, méghozzá az al-Naszr együtteséhez. Már akkor sejteni lehetett, hogy valami véget ér, azonban a napokban erre az érzésre csak ráerősítettek a kluboktól érkezett bejelentések. 

Elsőként kiderült, hogy Lionel Messi távozik a PSG-től. Azt egyelőre nem tudni, hogy Messi hol folytatja tovább a futballt, de mint ismert, a hétszeres aranylabdás focista is hivatalos ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából. 

Aztán jött a szomorú hír, hogy Benzema 14 év után otthagyja a Real Madrid csapatát, majd másnap Zlatan Ibrahimovic bejelentette a visszavonulását. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés