Hirdetés

Zlatan Ibrahimovic visszavonul: "Búcsút mondok a futballnak"

Garai Kitti portré Garai Kitti

Bejelentette visszavonulását a legendás futballista.

Zlatan Ibrahimovic, az idei szezont 4. helyen záró, így Bajnokok Ligája-szereplést elért AC Milan svéd labdarúgója az olasz bajnokság vasárnapi utolsó fordulóját követően fájó bejelentést tett. 

„Búcsút mondok a futballnak, de nem nektek. Amikor először érkeztem Milánóba, boldogságot adtatok nekem, amikor másodjára, akkor szeretetet. Tárt karokkal fogadtatok és otthon éreztem magam. Mindig a Milan szurkolója leszek” – mondta a klub szurkolóinak a 41 éves csatár, írja a Telex.

Ibrahimovic az utolsó idényben nem sokat tudott szerepelni a pályán, ugyanis az egy évvel ezelőtti térdszalagműtétje után február végén tért vissza, de márciusban ismét megsérült. A sérülés előtt azonban az Udinese ellen betalált, amivel 41 évesen és 166 naposan minden idők legidősebb gólszerzője lett a Serie A-ban.

Az erős fizikumáról és akrobatikus góljairól is ismert sztár a Malmöben kezdte profi pályafutását, majd olyan világhírű együttesekben futballozott, mint az Ajax Amsterdam, a Juventus, az Internazionale, az FC Barcelona, az AC Milan, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Los Angeles Galaxy.

Zlatan volt holland, olasz, spanyol és francia bajnok is, a nagy nemzetközi trófeák közül a Bajnokok Ligáját nem tudta begyűjteni, de 2009-ben megnyerte a Barcelonával a Szuperkupát, 2017-ben pedig a Manchester United Európa-ligát nyert csapatának volt tagja. Klubcsapataiban 866 meccsen 511 gólt szerzett, több mint húsz egyéni rekordja van, például ő az egyetlen játékos, aki hat csapattal szerzett gólt a Bajnokok Ligájában, vagy aki az angol, olasz, spanyol ligában és a BL-ben is góllal mutatkozott be.

A svéd válogatottban 122 találkozón 62-szer volt eredményes, a 2012 novemberében az angolok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen ollózott góljával pedig kiérdemelte az év legszebb találatáért járó Puskás-díjat is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés