Hirdetés

Kiderült: éjszaka döntött a bíróság Orbánék rendezvényéről - ezért

Nap Híre portré Nap Híre

Miután betiltották, az MCC megtámadta a végzést, éjszaka pedig megszületett a döntés.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó brüsszeli kerület polgármestere, Emir Kir kedden végzést adott ki a kétnaposra tervezett rendezvény betiltására, és azt írta: nem látják szívesen a szélsőjobboldalt. A rendezvényen Orbán Viktor is felszólalt volna.

"Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják. Nincs mese, június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!" - reagált akkor a miniszterelnök. 

A liberális belga miniszterelnök, Alexander De Croo az X-en reagált a történtekre. "Elfogadhatatlan, ami a Claridge-ben történt” – írta, hozzátéve, hogy szerinte az önkormányzati autonómia nem írhatja felül a szólásszabadságot és a békés gyülekezést garantáló belga alkotmányt. 

Éjszaka a belga bíróság hatályon kívül helyezte a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia megtartását tiltó polgármesteri határozatot, a rendezvény korlátozás nélkül folytatódhat Brüsszelben - közölte most Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója az MTI-vel.

Szalai Zoltán elmondta, a szervezők a bécsi központú jogvédő szervezet (ADF) segítségével a végzést megtámadták, az ügyben eljáró bíróság este tíz órára tárgyalást írt ki, majd éjfél után meghozta a polgármesteri határozat megsemmisítéséről szóló döntését.

A bécsi központú jogvédő szervezet honlapján a bíróság döntését "a véleménynyilvánítás szabadsága győzelmének" nevezte.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés