Hirdetés

Rendkívüli hír: rendőrök csaptak le Orbánék brüsszeli konferenciájára

Nap Híre portré Nap Híre

A brüsszeli rendőrség vetett véget az a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának, a NatCon-nak, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter és Nigel Farage korábbi EP-képviselő, a brexit egyik élharcosa is felszólalt volna.

Két órával a rendezvény kezdete után megjelentek a rendőrök, hogy közöljék a szervezőkkel: a rendezvényt megszakítják. A beszámoló szerint a hatóságok közrend megzavarása miatt intézkedtek – írja az Index. ,,Ez tényleg olyan, mint egy bádogdiktatúra. Egy technikai okot próbálnak felhasználni arra, hogy politikai érveket hangoztassanak. Azt mondták a tulajdonosnak, hogy ha nem állítják le a rendezvényt, akkor elvágják az áramot" – mondta Frank Füredi MCC Brussels ügyvezető igazgatója a Politiconak. 

A rendőrség közölte a szervezőkkel, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a tüntetők később, délután polgári rendbontást okoznak a helyszínen. Anthony Gilland, az MCC kabinetfőnöke közölte a rendőrséggel, hogy bíróságon fogják megtámadni a polgármester döntését, hogy a konferenciát továbbra is megrendezhessék.

A Mandiner szerint reggel már a Claridge tulajdonosára is nyomást próbáltak helyezni, hogy mondja vissza a rendezvényt, emiatt el is vitték az autóját. Az épületet ezt követően lezárták, és akkor még a rendőrök helyett csak bérelt biztonsági őrök biztosították a rendezvényt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés