Hirdetés

Összeomlás: Szörényi Levente is otthagyja Novák Katalint

Nap Híre portré Nap Híre

Sorra szólalnak meg a tanácsadók.

Fotó: Facebook

Mi is beszámoltunk róla, hogy Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. Az ügy hatalmas botrányt robbantott az egész országban. Arról is beszámoltunk, hogy Orbán Viktor véget vetett Novák Katalin ámokfutásának, és csütörtökön bejelentette, hogy a kormány nevében alkotmánymódosítási javaslatot nyújtott be, hogy ne történhessen meg újra az, amit Novák Katalin elkövetett. 

Ez után az államfő tanácsadói sorra nyilvánultak meg az ügyben. Gundel Takács Gábor és Lackfi János után most újabb tanácsadó hagyja ott a köztársasági elnököt. Szörényi Levente énekes, zeneszerző a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép a testületből - írja a Telex

„A pályafutásom során eddig nem tapasztalt, most azonban felém irányuló gyűlöletcunami és »feszítsd meg« szavalókórus hatására felmondom a Tanácsadói Testületben betöltött szerepemet, amit pedig éppen azért fogadtam el tavaly, hogy a kultúra területén szerzett tapasztalataimmal támogassam a széles társadalmi egyetértés ügyét. Sajnálom, hogy rajtam kívülálló okok miatt ez ellehetetlenült, egyúttal kérem, fontolja meg, hogy a kialakult helyzetben képes lehet-e még betölteni a nemzet egységét megtestesíteni hivatott pozíciót”

– írta.

Szörényi csütörtökön a Magyar Hang kérdésére, hogy az államfő 16, díjazás nélküli tanácsadójának egyikeként mit javasolna Novák Katalin nagy vihart kavart kegyelmi ügyében, azt válaszolta, „Bocs, a Magyar Hang én vagyok! A többi nem kérdés...”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés