Hirdetés

Obama hatalmas bejelentést tett: Kamala Harrist támogatja az elnökjelölti versenyben

Virág Sára portré Virág Sára

Barack Obama véget vetett a napok óta tartó találgatásnak és bejelentette, hogy ő is Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja. Az Egyesült Államok egykori elnöke azóta nem szólalt meg az ügyben, hogy Joe Biden múlt vasárnap bejelentette a visszalépését. 

Barack Obama közel egy hetes hallgatás után megszólalt és közölte, a vezető demokraták többségéhez hasonlóan ő is támogatja Kamala Harris elnökjelöltségét – írja a BBC. Az egykori elnök és felesége, Michelle Obama közös nyilatkozatukban azt írták: szentül hisznek abban, hogy Kamala rendelkezik azzal az erővel és vízióval, amit ez a rendkívüli pillanat megkövetel. 

A portál szerint Kamala Harris és Obama között már akkor történt egyeztetés, amikor Joe Biden múlt vasárnap bejelentette: visszavonul az elnökjelöltségtől. Az akkori nyilatkozatában Obama ugyan élette Biden döntését, de semmilyen módon sem utalt arra, hogy Harrist, vagy bárki mást támogatna helyette. Az alelnök már így is megszerezte a demokraták többségének a támogatását, így nagyon jó esély van arra, hogy az augusztusban tartandó pártkongresszuson hivatalosan is a Demokrata Párt elnökjelöltjévé válasszák. 

Az Obama házaspár pénteki nyilatkozatában azt is leszögezte: mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Kamala Harrist válasszák meg az Egyesült Államok következő elnökének. "Teljesen egyetértünk Biden elnökkel abban, hogy őt választotta, a lehető legjobb döntés volt" – írták. Az Obama házaspár szerint Kamala Harrisnak nem csak az életrajza lenyűgöző, de az a vízió, karakter és erő is megtalálható benne, amire most szüksége van az amerikai népnek. 

A közös nyilatkozathoz egy videót is mellékeltek, amelyen az látható, ahogy az Obama házaspár felhívja Kamala Harrist, hogy szeméyesen biztosítsák a támogatásukról. Donald Trump eközben tovább támadta a lehetséges riválisát, és azt is visszautasította, hogy nyilvános vitát tartsanak addig, amíg nem a párt hivatalos jelöltje. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés