Durván bántalmazta az édesanyját és terrorizálta a szomszédot egy magyar férfi

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A kiskunhalasi férfi bezárta a lakásba az édesanyját, aki hónapokig nem léphetett ki az utcára.

Egy kiskunhalasi férfi a gyanú szerint már 2022. júniusa óta folyamatosan, napi rendszerességgel azzal fenyegette szomszédasszonyát, hogy kinyomja a szemét, elvágja a torkát, illetve különböző szitkokat kiabált át a kerítésen - közölte a rendőrség honlapja.

Ezen felül a férfi 2022. júliusa óta folyamatosan, napi szinten veszekszik édesanyjával és több esetben bántalmazta is, valamint nem engedte, hogy elhagyja az ingatlant.

A bejelentést követően a kiskunhalasi rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a 44 éves férfit. Zaklatás és kapcsolati erőszak miatt őrizetbe vették a gyanúsítottat a nyomozók, akik kezdeményezték letartóztatását.

A rendőrség felhívja arra a figyelmet, hogy a jelenleg hatályban lévő Büntető Törvénykönyv bünteti a kapcsolati erőszakot. A törvény a testi sértés szintjét el nem érő, de a sértett emberi méltóságát súlyosan sértő erőszakos magatartásokat és a gazdasági ellehetetlenítést is bünteti. Súlyosabb megítélés alá esik az, aki cselekményét rendszeresen követi el.

Kihangsúlyozzák, hogy a rendőrség csak akkor léphet fel, ha a fenti cselekmény a tudomásukra jut.

Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es – ingyenesen hívható – segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06 80 20 55 20-as krízisvonalát. Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

Ez is érdekelhet