Hirdetés

Balatoni tragédia: „Könyörögve kértem a fiam, ne menjen el”

 portré

Két kamaszfiú fulladt a Balatonba a hétvégén, társukat is majdnem a hullámsírba vitték. Az egyik áldozat Dávid volt, akinek hiába könyörgött  az édesapja, hogy maradjon inkább othon, mert baj éri.

Hiába zsibonganak a gyerekek a Kuru család tornanádaskai házában, az mégis üresnek tűnik, mióta Dávidot elnyelte a Balaton. A 8-ik osztályba járó kamasz jövő héten ballagott volna az általános iskolából, családja ünneplés helyett most a temetésére készül. Mint azt a naphire.hu megírta, Dávid, Szabolcs és Dániel egyhetes nyaralásra utazott a Balatonra. A szlovák határmenti falucskában élő fiúk életükben először jutottak el a magyar tengerre, ráadásul felnőtt nélkül.

Nem kegyelmezett a Balaton a két kamasznak
Nem kegyelmezett a Balaton a két kamasznak Fotó: Pixabay

A tragédia szombaton, a nyaralás utolsó napján történt. A kamaszok az aligai parton hátrahagyott szörfdeszkát találtak, azon mentek be a vízbe. Egyikük kitalálta, nézzék meg, leér-e a lábuk. A tóba ereszkedve a mély víztől pánikba estek, Szabolcs és Dávid rémülten csapkodva fuldoklott, miközben több csónak is a mentésükre indult. Mire odaértek, Szabolcsot és Dávidot már elnyelte a hullámsír.

"Hiába könyörögtem Dávidnak, baj lesz ebből, maradjon itthon, a ballagás után menjen inkább a Balatonra. Nem hallgatott rám - mesélte keserűen Dávid édesapja, Kuri János. - Aztán éjjel jött a telefon, hogy nem találják a fiamat. Tudtam, hogy kész, vége, többé nem látom őt.

Hiába keresték azonnal az eltűnt fiúkat, csak két nap múlva kerültek elő (fotó: rendőrség/illusztráció)
Hiába keresték azonnal az eltűnt fiúkat, csak két nap múlva kerültek elő (fotó: rendőrség/illusztráció) Fotó: Pixabay

Az egyetlen túlélőért, a szomszéd faluban lakó Dánielért az apja azonnal elindult Balatonaligára, ő másnap már otthon volt. Dániel hiába 19 éves, szülei megtiltották neki azt is, hogy kitegye a lábát a házból. A kamasz csak mosolyog ezen, de mint lapunknak elmondta, nincs is kedve kimozdulni. Csak az ad neki némi vigaszt, hogy a barátait a Balaton visszaadta, így tisztességesen eltemethetik őket.

"Nincs pénzem a temetésre. Közmunkás vagyok Tornanádaskán, nyolc gyerekkel együtt boldogan éltem a pici házunkban. Most csak hét maradt. Az imént kaptam segélyt az önkormányzattól, így el tudok menni Balatonaligára, hogy azonosítsam a fiam holttestét. De nem tudom eltemetni, nincs rá pénzem - mondta sírva a naphire.hu-nak Dávid édesapja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés