Hirdetés

Tele van a világsajtó Magyar Péter tüntetésével, mutatjuk a részleteket

Nap Híre portré Nap Híre

Hatalmas nemzetközi visszhangja lett Magyar Péter debreceni tüntetésének.

Az ATV arról számolt be, hogy több nemetközi hírügynökség és hírportál is beszámolt Magyar Péter vasárnapi debreceni rendezvényéről. A tudósításokban kiemelik, hogy a kormánypárt egyik legerősebb fellegvárában lépett színpadra Orbán Viktor volt támogatója, aki most már az ellenzék első számú vezetőjének számít.

Fotó: Facebook/Magyar Péter

Az AP News például azt írta, hogy Magyar Péter a rendszerváltás utáni "legnagyobb vidéki politikai tüntetését" tartotta Debrecenben. Hozzátették, mintegy 10 ezer ember gyűlt össze vasárnap Magyarország második legnagyobb városában, hogy a politikust támogassák, aki kevesebb mint három hónap alatt vált ismertté azzal, hogy ígérete szerint véget vet a hivatali korrupciónak és megállítja az életszínvonal romlását.

A The Guardian arról írt, hogy "Magyarország belefáradt a kormányzó elit uralmába", és Magyar Péterben látják azt a személyt, aki véget vethet Orbán Viktor 14 éve tartó kétharmados kormányzásának.

Az Euronews úgy fogalmazott a beszámolójában, hogy "Magyar Péter alig három hónap alatt Orbán Viktor első számú kihívójává vált".

A Reuters kiemelte, hogy Magyar kockázatot vállalt azzal, hogy a kormánypárt "vidéki oroszlánbarlangbjába" merészkedett, ugyanis Debrecent a 90-es évek vége óta a Fidesz jelöltjei vezetik. 

A Bloomberg mindezek mellett azt hangsúlyozta, hogy Magyar Péter Debrecenben megígérete, miszerint talpra állítja az ország gazdaságát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés