Hirdetés

Dani, a balatoni tragédia túlélője: én is majdnem meghaltam

 portré

A balatoni hullámsírba merült fiúk legjobb barátja sosem felejti el azt a három percet, amikor a barátaival az életükért küzdöttek.

"Amíg élek, örökre elkísér, ahogy a barátaimmal az életünkért küzdünk a Balatonban. Miközben próbáltam őket megmenteni, én is majdnem odavesztem" – árulta el a naphire.hu-nak Ganyi Dániel. – "Az okozta a bajt, hogy egy szörfdeszkába kapaszkodva mentünk a tóba. Aztán Szabolcs és Dávid kitalálták, ereszkedjünk be a vízbe, nézzük meg, leér-e a lábunk."

Nem ért le. A két tragikus sorsú fiú megrémült, pánikba esve csapkodni kezdett, ettől a deszka 30 méterre elsodródott tőlük. Dani emlékei szerint a barátai ugyan tudtak úszni, de pillanatok alatt kimerültek. Mindhárman torkuk szakadtából kiabáltak segítségért a közelben lévő csónakosoknak.

A vihar ellehetetlenítette az eltűnt fiúk keresését
A vihar ellehetetlenítette az eltűnt fiúk keresését Forrás: MTI

"Talán három percig tarthatott az egész... Miközben próbáltam megmenteni mindkettőjüket, Szabolcs, aztán Dávid is belém kapaszkodott, kis híján a vízbe rántott. Akkor megijedtem én is, hiszen már az életem volt a tét. Végül sikerült kiszakítanom magam a szorításukból, aztán odaért egy csónak, de addigra őket már elnyelte a víz.

Dániel a parton még bizakodott, hogy társait élve kimenthetik a csónakosok. De a remény az idő múlásával elfogyott. Megértette, hogy a legjobb barátait soha nem láthatja, elnyelte őket a hullámsír. "Azóta benyugtatózva alszom, a nap minden percében rájuk gondolok. A tragédia után apu kocsival lejött értem a Balatonra, ő hozott haza. Most azért vagyok itthon, mert anyu megtiltotta, hogy kilépjek az ajtón" - folytatta Dani.

A magyar tenger könnyen felelőtlenségbe hajszolja a fürdőzőket
A magyar tenger könnyen felelőtlenségbe hajszolja a fürdőzőket Forrás: Pixabay

 "De nincs is kedvem sehová menni. Miközben a két húgom örül, hogy megmenekültem, siratom a legjobb barátaimat, Szabolcsot és Dávidot. Viszont picit megnyugvást tölt el, hogy már mindkettőjüket megtalálták, a szüleik el tudják temetni őket - tette hozzá a fiú."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés