Hirdetés

Sokaknak fájhat, ha ezt meglépik a Balatonnál - kiakadt a polgármester

Nap Híre portré Nap Híre

Nem tudni, sikerül-e végül dűlőre jutni, de a lakosok egy részét nagyon zavarja a dolog.

Zamárdi Magyarország egyik legnagyobb fesztiválhelyszíne: itt van a Balaton Sound, ami a Sziget mellett az egyik legnagyobb presztízzsel bíró rendezvény, rengeteg külföldit is idevonz. Emellett a B My Lake fesztiválnak is Zamárdi ad otthont és természetesen ott van a nyárzáró event is, amely Strand fesztivál néven vált ismertté.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere azonban most egy lakosok által régóta sürgetett levelet tett közzé, melyben a környéket érintő (állítólag) elviselhetetlen zajszennyezésről ír - vette észre a Promotions

"Két hete ért véget Zamárdiban a Strand Fesztivál. Ezt megelőzően, június végén rendezték meg a Balaton Soundot. Mindegyik fesztivál az érintett északi parti településeken, így Balatonfüreden is komoly felháborodást váltott ki"

- írja Facebook-oldalán a polgármester, hozzátéve: nem lehet, hogy állandó lakosok és üdülővendégek életét és nyugalmát ezek a fesztiválok az eddigieknek megfelelően ellehetetlenítsék.

"Együttműködést várok és egyeztetni szeretnék Zamárdi vezetőivel, a fesztivál szervezőivel és természetesen a szabályozó hatóságokkal az éjfél utáni zajhatások tekintetében"

- írta. Zamárdi és Balatonfüred valóban nem fekszenek egymástól túl messze, ha a légvonal beli távolságot nézzük, ugyanis a két város pontosan szemben helyezkedik el, közöttük pedig a Balaton vize húzódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés